Afscheid

Heerenveen, 27 januari 2019
Geschreven door: Cora Hoeksma

Niet gedacht dat het er zo snel van zou komen. Het moment dat ik als voorzitter afscheid neem van het Mini Theater Friesland. Wel iets eerder dan gepland, maar ‘Ik doe het óf goed óf ik doe het niet’! Na twee jaar voorzitterschap is het voor mij tijd het stokje over te dragen aan iemand anders. Aan jou wellicht?

Mijn kennismaking met het Mini Theater gaat terug naar 1996. Toen heb ik meegespeeld in het toneelstuk HET HUIS VAN BERNARDA ALBA van Federico Garcia Lorca. Hier leerde ik ook Ineke de Vries kennen, die nu nog steeds als artistiek leider verbonden is aan het MTF. Begin 2017 kwam ik als contactpersoon van Firmaq Media Groep, sponsor van het Mini Theater, in gesprek met het bestuur over een vernieuwde website. Ik zag dat de functie van Voorzitter vacant was en wilde graag die plek invullen.

Als ik terugkijk is er ontzettend veel de revue gepasseerd én heb ik oprecht veel geleerd. De ambitie was om de naamsbekendheid van het Mini Theater te verbeteren en nieuwe mensen te laten kennismaken met onze stichting. Omdat we Nederlands kwaliteitstoneel uitbrengen, wat uiteraard wel bijzonder is in Friesland, merkten we dat veel potentiele spelers en regisseurs ons niet goed wisten te vinden. Ook wilde we graag meer producties brengen en onder andere weer in het Posthuis Theater spelen. Door workshops te organiseren in de Lawei, het Posthuis Theater en de Rinkelbom én ons pr-beleid wat aan te passen, hebben we de afgelopen jaren veel talentvolle mensen leren kennen. Ik heb de producties ‘De slaap van Ondine’, ‘De Koning Sterft’ en de aanloop naar de nieuwe voorstelling ‘Een verre pijn’ mogen meemaken. 

Ik ben er in het bijzonder trots op dat we in samenwerking met het Posthuis Theater in Heerenveen op 4 mei de voorstelling ‘Een verre pijn’ na de herdenkingen in Heerenveen mogen brengen en tevens een plek kunnen bieden om met elkaar na te praten over de invloeden van de oorlog. Opdat we met elkaar kunnen blijven delen en herinneren! Tevens zijn we bezig met de voorbereidingen van een tweede toneelstuk dat in oktober 2019 te zien zal zijn. Hiervoor zijn binnenkort de audities. Helaas heb ik de tijd niet, anders zou ik me beslist hebben aangemeld voor deze bijzondere productie: Brainwash! Regie door Afke Hepkema.

Uiteraard zijn er ook een aantal wisselingen in het team geweest. Gelukkig is het bestuur nog steeds 5 man en vrouw sterk na mijn vertrek. Om de ambities waar te maken voor de toekomst is dit ook hard nodig. Het enige wat nog mist, is een voorzitter die leidinggeeft aan een vijftal enthousiastelingen met passie voor theater. Iets voor jou? Neem dan contact op met Wilma Couperus via communicatie@minitheater.nl

Ik heb met veel plezier mijn taken als voorzitter uitgevoerd en zal alle mooie herinneringen met me meenemen. Dank aan mijn medebestuursleden én alle betrokkenen bij het Mini Theater waarmee ik kennis heb mogen maken. Laat maar komen al die prachtige nieuwe producties. Eén ding is zeker: ik zit in de zaal!

____
Meer weten? Bekijk ook eens onze website www.minitheater.nl voor al onze activiteiten en nieuws.


Bron: Cora Hoeksma