Een verre pijn - 4 mei 2019

Het aanstaande overlijden van hun vader is voor de vier kinderen aanleiding in hun reeds lang verlaten en sindsdien weinig bezochte ouderlijk huis bij elkaar te komen. Alle vier zijn tijdens, of net na de Tweede Wereldoorlog geboren. Algauw blijkt hun verleden belast: hun vader was gedurende de oorlog lid van de NSB en actief als landwachter. Zijn kinderen voedde hij op in de geest die de Nazi-ideologie voorstond.

Het bij elkaar komen van de geheel van elkaar vervreemde kinderen en de bij hun jeugd ingebrachte haatgevoelens hebben weinig nodig om in alle hevigheid los te komen.

We maken kennis met Rudolf, de oudste zoon, en ongetrouwd gebleven. Zijn zuster Magda is getrouwd met een rijke schoenwinkelier en is de trotse moeder van de eerstejaars studente medicijnen, Manon. Ingeborg, het derde kind, is een buitenbeentje en leeft samen met een Somalische vluchteling. Tenslotte is er Gerda, die getrouwd is met Frits.

Toneelstuk van Henk John. Spel; Yoeri van Stokkem, Ruud van Doorn, Ineke de Vries, Albertina van der Wal, Meint Oosterhof, Hans Verhoef, Nanne Mazereeuw, Neeltje de Boer. Regie: Henk Mulder.

Te zien in het Posthuis Theater op 4 mei 2019, aanvang 21.00 uur

Reserveren kan via het Posthuis Theater
Nu reserveren

Deze voorstelling is onderdeel van Theater na de Dam

Theater Na de Dam
Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Tijdens de negende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig meer dan tachtig voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog. www.theaternadedam.nl


Bron: Bestuur Mini Theater Friesland