Mini Theater Friesland organiseert - De vloer op - voor amateurs in Posthuis en Lawei

HEERENVEEN – Het Mini Theater Friesland uit Heerenveen organiseert twee inspirerende toneelworkshops ‘De vloer op’, voor amateurspelers uit de provincie. Eentje in het Posthuis Theater in Heerenveen (zaterdag 27 januari van 9:30 tot 16:00 uur) en eentje in Schouwburg De Lawei in Drachten (zaterdag 10 februari van 9:30 tot 16:00 uur). De workshops worden gegeven door Afke Hepkema, docent drama en beeldende vormgeving (Heerenveen) en Catherine Sorgdrager, trainingsactrice en theaterdocente (Drachten).

De workshops ‘De vloer op’ zijn Nederlandstalig. Het Mini Theater Friesland is een stichting die in het leven is geroepen om juist de Nederlandstalige amateurspelers de kans te geven toneel te spelen. Het Mini Theater produceert ieder jaar een toneelstuk uit het wereldrepertoire en organiseert deze twee workshops ook met het idee het spelersbestand te verversen. Alle amateurs, jong en oud, kunnen zich hier voor opgeven. Het belangrijkste van deze workshop is om iets van jezelf en anderen te leren in een prettige omgeving, volgens de twee docenten. Er wordt onder meer aandacht gegeven aan ontdekken en ervaren wat toneelspel inhoudt, aan het spelen met teksten, aan improviseren, aan wat tekst doet met een personage of met emotie.

Voor inlichtingen en opgaven kan men terecht op het emailadres aanmelden@minitheater.nl met vermelding van naam, leeftijd en datum van de workshop. Op de website www.minitheater.nl staat ook de nodige informatie.

(foto):
Afke Hepkema en Catherine Sorgdrager in De Lawei Drachten