«

Een verre pijn - Iduna Drachten

Datum en tijd: 30 april 2019
20:15 uur

t/m 22:00 uur

Op dinsdag 30 april speelt het Mini Theater de voorstelling "Een verre pijn" bij Iduna, Oliemolenstraat 16 te 9204ZN Drachten.

Het aanstaande overlijden van hun vader is voor de vier kinderen aanleiding in hun reeds lang verlaten en sindsdien weinig bezochte ouderlijk huis bij elkaar te komen. Alle vier zijn tijdens, of net na de Tweede Wereldoorlog geboren. Algauw blijkt hun verleden belast: hun vader was gedurende de oorlog lid van de NSB en actief als landwachter. zijn kinderen voedde hij op in de geest die de Nazi-ideologie voorstond.

Het bij elkaar komen van de geheel van elkaar vervreemde kinderen en de bij hun jeugd ingebrachte haatgevoelens hebben weinig nodig om in alle hevigheid los te komen.

We maken kennis met Rudolf, de oudste introverte zoon, die ongetrouwd is gebleven. Zijn zuster Magda is getrouwd met een rijke schoenwinkelier en is de trotse moeder van de eerstejaars studente medicijnen, Manon. Ingeborg, het derde kind, is een buitenbeentje en leeft samen met een Somalische vluchteling. Tenslotte is er Gerda, die getrouwd is met Frits.

"Een verre pijn" is een toneelstuk van Henk John. Er wordt gespeeld door Yoeri van Stokkem, Ruud van Doorn, Ineke de Vries, Hans Verhoef, Albertina van der Wal, Meint Oosterhof, Nanne Mazereeuw en Neeltje de Boer. De regie is van Henk Mulder, regie-assistente Kim Oosterhof

Kaartverkoop voorstelling 30 april Iduna Drachten